Gibbonunge


När Burmeserna jagar gibbonapor skjuter dom mamman. När mamman blir träffad försöker hon att kasta sin unge till en annan familje medlem innan hon faller död ner på marken. Ibland lyckas hon men oftast så föjer ungen med ner i fallet.
Den här ungen såldes för 500 thb till några thailändare.
- Varför köpte ni ungen?
- Vi ville inte köpa ungen men den var undernärd och mycket svag och hade bara 50% chans att överleva. Nu har vi varit till veterinären två gånger och troligtvis överlever den här ungen.

Jag informerar hur dom ska sköta apan. samt att jag berättar om olika rehab projekt för gibbonapor. jag kommer att hålla ett öga på den här gibbonungen så att den inte far illa.

Din lilla stackare du ska ju vara i djungeln och inte i en bur.

Jag observerar att dom precis har steriliserat sin katt och det tyder på att dom bryr sig om sina djur alltid något.
Al photos on this blog copyright Thaikalle


Kommentarer
Postat av: Långrygg

Ja det är ju ett dilemma man råkar ut för då och då. Man ser nåt stackars djur i bur och känner att man minsann kunde ge den ett bättre öde genom att köpa den.Men samtidigt ger man då pengar till den som håller det stackars djuret i buren. Själv har jag varit väldigt nära ett par gånger.Hur tänker du, som djurens beskyddare :) , när du ser nåt misskött djur till salu? Kan man anpassa djur till ett liv i det fria?Keep up the good work!

2009-12-21 @ 03:11:30
URL: http://www.langrygg.com
Postat av: thaikalle

Mycket svår fråga. Det stämmer som du säger att om man köper djur så fortsätter handeln.Jag brukar försöka att övertala folk som har djur som far illa ge dom till mig så ska jag ge dom ett så bra liv som möjligt.Det brukar en del lyssna på. Men jag har även varit tvungen att byta till mig en del djur när jag ser att dom går mot en säker död.Det är jättesvårt att anpassa djuren till det fria speciellt apor.Jag försöker att lämna apor till olika naturreservat som jag vet är bra.Sköldpaddor brukar det vara enklare med dom brukar jag själv bära ut i djungeln.Gibbonapornas största hot är skövlingen av regnskog inne i Burma./Thaikalle

2009-12-21 @ 06:09:09
URL: http://thaikalle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0