Gibbonaporna Dji och Dam


Jag donerade Dji och Dam till Wildlife Friends of Thailand ett naturreservat i Petchaburi. Det drivs av Holländaren Edvin. Här tar man hand om och räddar djur som far illa. Det finns gott om volontärer från hela världen som vill göra en insats för djuren. www.wfft.org
Självklart hälsar jag på dom för att se att allt är okey med dom.
Jag ska samarbeta med Edvin vad det gäller smuggling av gibbonapor från Burma till Thailand. På bilden är det Dji han är väldigt snäll och sitter numera ensam i en bur han slipper tampas med Dam som gick hårt åt honom när dom var i samma bur. Både dam och Dji måste sitta i naturreservatets karantän tills dom är testade och sjukdomsfria innan dom får komma in i nästa fas av projektets program.

Dam är inte att leka med här gäller det att ha säkerhets avstånd. Han har blivit illa behandlad av människor och försöker att ge igen när han får chansen. Jag ser att både Dji och Dam har det mycket bättre nu än när jag hittade dom (läs tidigare inlägg om gibbonapor).

Edvin har också en del fina fåglar i naturreservatet.

Den här Tiger har suttit i en liten bur hela livet på en bensinstation i Hua Hin. Han fick äta rester från en restaurang det har gett honom näringsbrist, nu har han bestående skador. På reservatet har han det bra här finns en stor inhägnad som han vandrar runt i på natten dagtid ligger han och sover.

Björnen råkade ut för en trafik olycka. Nu hoppar han omkring på tre ben. Men lever ett ganska bra liv på reservatet.

Tack för att du läser bloggen
Glöm inte att krama dom som du tycker om
Al photos on this blog copyright Thaikalle


Kommentarer
Postat av: Lotta

Usch vad det är sorgligt vad vi människor ställer till med. Tur att det finns några som inte ger upp hoppet och kämpar på. Vilket fint reservat! Får allmänheter komma dit och var i så fall ligger det? Vore kul att besöka när vi någon gång i framtiden kan stanna längre perioder i Thailand.

2010-01-13 @ 07:55:02
Postat av: Annika

Vilka fina bilder och vad fint att djuren som farit illa fått det bra. Det värmer mitt hjärta!

2010-01-13 @ 21:55:54
URL: http://annikathailand.blogg.se/
Postat av: thaikalle

"Lotta"

Ja det går bra att besöka reservatet. Det ligger i Petchaburri mellan Huahin och Bangkok"Annika"

Roligt att du gillar bilderna

2010-01-14 @ 03:41:37
URL: http://thaikalle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0