Apor


Här blir jag utstirrad kanske bäst att backa undan

Duskyn Langur med sina gula ungar

Billi busar med Leo

Seagame busar med Marlee

Det är jämna brottnings matcher

Tujtuj skrattar

Karenfolket en liten kristen by någonstans i Thailand


Namn: Lock
Ålder: 47
Favorit dryck: Söta läskedrycker
Favorit färg: Grön
Favorit mat: Fisk med chili
Född: Burma

Lock bor i en liten kristen by han tillhör Karenfolket och har konverterat från Buddist till kristendom.

Kyrkan
Byn består av ca 8-10 familjer. Dom äldre är födda i Burma men var tvungna att fly över till den Thailänska sidan för 24 år sedan. Här har dom bott i lugn och ro och i kristen anda. Dom är väldigt fattiga och först för två år sedan lyckades dom bygga en enkel kyrka.
Men dom tar allt steg för steg. Just nu finns det inga bänkar att sitta i utan kyrkbesökarna måste sitta på golvet.

Bänkar och ett församlingshus är det som står högst på önskelistan.

-   Hur kom det sig att du blev kristen Lock?
-   Många i min familj och vänner var kristna samt att min bror lär ut kristendom så jag valde att bli kristen när jag var 33 år nu lär även jag ut kristendom samt står för musiken i kyrkan.
-   Händer det att ni får Buddister som besöker er i kyrkan?
-   Javisst många av våra släkt och vänner kommer på besök och dom är buddister.
-   Vi hade mycket folk som kom på besök under jul. Men när det är nyår ska vi vandra in till våra släktingar och fira nyår i Burma.

Lock har 4 barn
-   Går alla barn i skolan?
-   Nej det är så dyrt med skola, det vanliga är att ett barn per familj kan gå i skolan dom andra barnen får vara hemma och jobba.
-   Vad jobbar du med och vad tjänar du?
-   Jag jobbar på annanas och chiliodlingar och tjänar 150 bath per dag om jag är frisk så jobbar jag 6 dagar i veckan.

I dag är det söndag och det ska bli gudstjänst kl 12.00. Jag är tidig så jag går runt och tittar lite i den lilla byn dom har faktiskt en jätte liten restauran. Jag passar på och tar en stor chang, folk samlas runt mig. Barnen är lite reserverade i början men sen vill alla barnen vara runt mig visa mig allt som dom har i den lilla byn framför allt vill dom vara framför kameran.

En linslus

 Glassbilen
Det är lätt att bli populär bland barnen
Jag har tagit dit glass bilen idag eller glass motorcykeln om det ska vara korekt. Jag bjuder byn på glass och alla är glass sugna stora som små. Alla familjer bjuder in mig i deras hus som är byggda på Burmesiskt vis på pålar för att dom ska klara sig från vatten översvämningar.

Det är väldigt noga att jag besöker alla husen för dom vill gärna berätta för släkt och vänner att dom har haft en farang på besök i deras hus.
Nu är klockan 12.00 och det är dags för gudstjänst. I dag är vi ca 25-30 st i kyrkan och det är mycket glädje och sång.
Barnen deltar aktivt i sånger och böner. Det samlas in kollekt två gånger varje söndag och alla lägger något om det så bara är en bath. Det är kollekten som på sikt ska bekosta bänkar och församlingshuset. Men det lär ta tid.Alla blir inte glada när dom träffar mig


Fantastiskt glada och trevliga ungdommar som väntar på att gudstjänsten ska börja
Det känns både konstigt och ro givande att sitta här i en kyrka som inte ens thailändarna känner till.

Efter gudstjänsten är det bibelstudier för ungdommarna. Det som är bra med dessa bibelstudier är att dom har bibeln på Karen språket, dom ser till att föra vidare Karen språket och skriften. Många från Karen folket är annars analfabeter

Jag bekantar mig med predikanten innan gudstjänsten

Nu har predikanten satt på sig fin skortan och går med stora kliv till kyrkan
 
Byns restaurangen

Karenflickorna är vackra och färgsprakande

Min mamma har blivit uppäten


Min mamma har blivit uppäten
Den här lilla apans mamma blev skjuten av några Burmeser och sedan uppäten. Den lilla apungen befinner sig i närheten av människorna som åt upp hans mamma. Dom har döpt apan till Billi, han är för liten för att ätas och Burmeserna verkar inte speciellt intresserade av Billi.
Billi gråter högljut av hunger och tröst han är så liten så han behöver få välling i nappflaska för att han ska överleva.

Billi kommer till mig och vill ha trygghet och tröst snart somnar han i min hand.
Vad har jag för rätt att säga till dessa människor vad dom får göra och inte göra? Vad dom får äta och inte äta? Här i djungeln har männikorna ätit apor i hundratals år.

Varför äter dom apor men inte hundar?
Det kan vara lite komplicerat att förstå. Dom här männikorna har aldrig gått i skola dom vet inte att vissa djur är utrotningshotade, dom vet inte att apor står människan närmare än vad hunden gör. Apor blir mat ungarna säljer dom sedan till Thailändare.

Hunden ser dom som en vän. Hundarna kan dresseras till jakt och vakthållning. Djungelfolket  äter inte hund men dom fattiga på landsbyggden i Burma äter både hund och katt.

Jag pratar alltid med djungelfolket som jag stöter på när jag vandrar. Jag har en önskan att dom inte ska skjuta gibbonapor  jag förklarar att dom är utrotninghotade. Alla som jag träffar lovar att inte jaga gibbonapor och jag tror faktiskt att dom lyssnar på mig.

Gibbonapa
Vad gör vi med Billi då? Jo jag tar hem honom och matar upp honom med nappflaska.

Billi

Kameran borta i Bangkok


Sista bilden innan kameran försvann
Jag var först till Jatujack och sedan på Pratunam. Stora marknader med massor av folk, efter en heldag så är man helt slut.
Ett dygn senare letar jag efter min kamera för att ta några foton. Jag letar igenom hotellrummet men kameran är borta jag har ingen aning om var den kan vara. Frustrerad, för jag har ett par hundra foton i kameran som jag inte har hunnit lägga över på datorn.

Tänk tänk när tog du sista bilden det måste ha varit på Pratunam men sedan? har jag glömt kameran i taxin? på marknaden? eller var som helst.

Jag tar en taxi till Pantip för att köpa en ny kamera. Men jag är för tidig dom öppnar 10.00.
40 minuter innan dom öppnar börjar jag vandra mot Pratunam där tittar jag runt. Men vart jag än vänder mig ser jag skyltdockor som skrattar åt mig.Men helt plötsligt från ingenstans kommer en kvinna fram och frågar om jag tappade min kamera i går. Hur stora är oddset för det???
Jag blev jätte glad och vill ge henne en hittelön men hon vägrar att ta emot så jag gar hennes dotter lite pengar samt att.
Yes yes yes vilken tur man har.

Skrattar bäst som skrattar sist


Oscar


Jag fick många e-mail med förfrågan om info och fler bilder på Oscar.

Oscar
17 år (18 i maj) singel.
Oscars stora intresse har alltid varit idrott i alla dess former och han har tränat sedan han var 5 år. Han tränar7-10 pass i veckan och tillhörde Sverige eliten i brottning innan han gick över till andra kampsporter. Oscar tränar mycket seriöst och tänker på kosten hela tiden.
Är man ung och vältränad dyker alltid frågan om doping upp. Doping är något som Oscar helt tar avstånd i från för Oscaar är det bara fuskare som håller på med sådant. Samtidigt vill Oscar visa att hård träning och rätt kost kan ge samma eller bättre resultat än doping.
Oscar går andra året på bygglinjen. Thailand är det självklara semestermålet.


  


Oscar avslutade den här Thailands resan med en tattuering i Bangkok


Djungelkvinnan


Djungelkvinnan i Burma heter Mai. Jag brukar besöka henne då och då. Hon blir glad när jag tar med mig  ris och kaffe givetvis har jag även med mig två flaskor whiskey.
Mai är född i djungeln här har hon bott hela sitt liv 68 år, hon lever ensam i sin hydda. Mai har 6 barn alla barn är födda i Burma men bor numera i Thailand.
Ibland är hon och hälsar på sina barn och barnbarn.
Nu är det rätt årstid för att plocka frökapslar från dom stora träden inne i djungeln efter som Mai är gammal och kapslarna är tunga har Oscar och jag lovat att vi ska bära hem frökapslarna till hennes hydda.

Så här ser frökapslarna ut och träden är stora
Rejäl packning Mai plockar ur fröna från kapslarna som sedan sälj på marknad.
Fröna
Just nu är det väldigt torrt i djungeln, det har inte regnat på fyra månader och på många ställen har elden dragit fram. Vi träffar även Mais syster Sai som är uppe i bergen med sin son och plockar frökapslar Sai bor i Thailand men brukar gå upp och plocka frön, orkidéer och jaga nu har hon varit i djungel i  två veckor två timmars vandring från Mais hydda.

På vissa ställen brinner det fortfarande
  
 Slangbella används vid jakt

Sai och Mai. kvinnorna ser oftast alvarliga ut på bilderna dom vill inte visa att dom har tappat tänderna.

Oscar har fått prova på lite djungeläventyr, dom fysiska påfrestningarna var inga problem för Oscar och han vill följa med fler gånger.

Gibbonapor säljesI går hittad jag den här stackars Gibbonapan. Det är en fattig kvinna som äger den jag försöker att övertala henne att jag ska få ta hand om apan. Men hon vill ha pengar för apan och det vill jag inte ge henne.
Den här gibbon ungen är på tok för smal. Tyvärr är det så att dom inte får den mat som dom ska ha när dom är små vilket resulterar i undernäring och dåliga tänder.
  
Jag letade egentligen efter tre andra gibbonungar som Burmeserna kom över gränsen med och sålde för 200 thb st (Ca 50 kr).
När jag till slut fick reda på vilka som köpt dom tre gibbonungarna. Blev jag lite chockad eftersom det var 3 höjdare i distriktet. Vilket betyder att jag inte kan anmäla händelsen utan att riskera att råka illa ut själv.
I bland känns det tröstlöst att försöka hjälpa gibbonapor.

Vad kommer att hända med dom tre gibbonungarna. Jo dom kommer att sitta i bur eller vara bundna, sen blir gibbonungarna små leksaker åt barnen i familjerna. När gibbonapans hörntänder växer ut slipas dom ner eller också dödar man gibbonapan eftersom dom blir allt mer svår hanterliga  vart efter dom växer.
Burmeserna säljer gibbonapor för 200 thb, fattiga människor köper för att eventuellt kunna sälja till rikt folk för 6000 thb

ThaimatMo ga ta

En del av ingredienserna Den här rätten tillagar man själv på en liten grill som man har på bordet festligt och gott. Kostnad på denna restaurang 69thb för 3 personer + dryck.

Thaikalle blir utmanad av OscarThaikalle blir utmanad av Oscar. Vi ska ta oss upp på toppen av berget i bakgrunden. Eftersom Oscar är en tävlings människa gäller det inte bara att ta sig upp på toppen utan vem som kommer upp snabbast.

Aporna som finns vid berget tittar nyfiket på oss
En hona med en gul unge

Vi startar klättringen med varsin flaska vatten som packning. Det är varmt och slitsamt det dröjer inte länge innan blodsmaken finns i munnen. Nu gäller det att komma in i andra andningen så snabbt som möjligt. Oscar drar i hårt tempo han vill rycka redan i starten jag låter Oscar dra och lägger mig tätt bakom vi kämpar och svettas.

Det är en sak att ta sig upp på toppen i värmen ,men att göra det på snabbast möjliga tid är något helt annat.
 
Uppe på toppen jobbigt?? Nää inte ett dugg


Utsikten magnifikNere på fast mark igen om än på darriga ben. Behöver jag säga vem som vann

Elefanter i Bangkok

Alltid lika tråkigt att se Elefanter bland bilar och restauranger i Bangkok
Skönt att vara hemma efter en dygn i Bangkok. Jag fick tag i min data kabel.

Det blev en lugn hemma kväll med lite mat i trädgården. Tum yum gai, Plamuk tagratjem, Kai djao, Hoj  laj pat nam man hoj och en väl kyld Chang.


Apor och datorer fungerar det??


Men Tujtuj är i alla  fall söt när hon sover
Jag sitter och jobbar med min dator när Tujtuj springer förbi hon snor åt sig min mobil och kryper under soffan. Jag efter vill ju inte bli av med mobilen. Under tiden som jag fiskar fram mobilen är Tujtuj på min dator och pillar bort två tangentknappar.
Hon tuggar på knapparna och dom går inte att sätta tillbaka.

Lätt irriterad återvänder jag till datorn. Efter ca 10 min biter Tujtuj av sladden till datorns batteri laddare.
Nu är jag inte lätt irriterad utan #&/#¤"&/&¤"!=?. Jag skippar datorn för resten av dagen.

Jag bjuder ut Marlee på en romantisk middag i stället.

Här sitter vi små pratar och äter hela kvällen. Irritationen är som bortblåst och romantiken får ta över i stället.
Ser ni högsta berget i bakgrunden på bilden. Där uppe finns ett litet tempel som jag ska klättra upp och titta på om några dagar.

Thailands gynekologer


Att vara gynekolog i Thailand kan många gånger vara ett riktigt skitgöra

Bröllop

Brudparet
Efter missödet med den stukade tummen och elefant besöket, var det dags att åka på  bröllop som vi var bjudna på . Bröllopet började kl 8 på morgonen.
Efter alla ceremonier som utspelar sig vid brudens hem. Var det dags för mat, whiskey, karaoke. I dag var det ca 1000 personer på bröllopet och ca 150 st kom rån Burma. Här är det blandat Thai, Burmeser, Karen och en Svensk. När klockan är 12.00 har vårat bord delat på 3 flaskor whiskey.

Blir man bjuden på ett bröllop i Thailand. Är det brukligt att man ger ett kuvert med pengar som ska täcka mat, dryck, musik
Normalt  brukar det även bli en liten slant över till brudparet. Hade man inte det här systemet att alla betalar så skulle det vara omöjligt att ha så här stora bröllop

Brudgummens familj som är på väg till brudens familj

Brudens familj dansar och tar emot brudgummen. nu spexas det en hel del innan brudgummens familj blir insläppta i huset.

En del av gästerna
  
Två gäster från Burma, En av dom nio munkarna

Skynda på med fotograferingen innan brudgummen kommer

Elefant godis


Sockerrör
Dagen började inget vidare. Min apa Tujtuj snodde mina motorcykel nycklar Har Tujtuj lyckats stjäla något vill hon inte lämna tillbaka det. Jag jagar Tujtuj under en timmas tid och lyckas stuka vänster tumme rejält i tumultet.
Då dyker det upp en elefant Tujtuj blir rädd och kommer till mig och jag får mina nycklar
Det är andra gången som det kommer elefanter och hälsar på hos mig, jag vet inte om dom har snackat ihop sig för alla verkar känna till mina sockerrör.

Marlee fyller 26


Grattis på födelsedagen

Enkelt kök med fantastisk mat


Köket ser inte så märkvärdigt ut men här lagas det riktig god thaimat. När man sitter och väntar på maten sticker det ordentligt i näsan av alla starka dofter.

Här är kvinnan som lagar så god mat

Munken Pralek gav mig två gibbonapor

Dam

Dji
Jag har under två års tid besökt och matat  två gibbonaporna Dam och Dji vid ett tempel. Men hur hamnade dom här?
Jo en polisman köpte aporna när dom var små. Då ska man veta att Gibbonapor är utrotningshotade och att det är olagligt att ha dom i fångenskap, det kan ge upp till 4 år i fängelse.

Gibbonapor är jätte gulliga när dom är små men när dom blir könsmogna vid 6-7år åldern är dom inte så lätt hanterliga.

Dam hatar människor framför allt kvinnor. Polismannen lämnade aporna till en munk som heter Pralek på vid ett tempel . Det är ganska vanligt att folk lämnar hundar och andra djur vid tempel, munkarna tar alltid hand om djuren.

Nu har jag funderat under en längre tid hur jag ska kunna hjälpa dessa apor. Munken Pralek har lovat att jag får aporna om jag kan göra något bra för dom.
 
Pralek,    Här får vi skriva på att vi donerar aporna till projektet

Jag fick en ide om att bära in aporna i Burmas djungel med hjäp av bergsfolket "Karenfolket". Jag har varit där tidigare och sett vilda gibbonapor.

Vilken bra dokumentär det skulle kunna bli tänkte jag och skrev till olika produktions bolag i Sverige men tyvärr inga svar.

Jag såg ett tv program "Live tv ". Som handlar om ett projekt i Pehtburi. Det är Holländaren Edvin Wiek som driver detta projekt och dom har ca 100 gibbonapor, Tigrar, Björnar mm mm.

Edvin Wieks projekt visas ofta på tv

Jag ringde upp Edvin som har jobbat i detta projekt i 7 år jag frågade om vi kunde donera aporna till hans projekt. Han blev genast intresserad och kom med sitt team. Dom video filmade när vi skulle söva och flytta aporna.
 
Bedövnings pil till Dam, Dji är lättare han sträcker ut armen och får sin spruta

Först var vi tvungna att söva Dam eftersom han är den farligaste av dom två. Det tog ganska lång tid innan vi lyckades träffa Dam med bedövningspilen. När Dam somnade började den andra apan Dji attackera Dam som var uträknad. Det blev en besvärlig situation innan vi lyckades att söva Dji.
 
Dji och Dam sover
Nu är båda aporna på väg till sitt nya hem. Jag tror att det var en bra lösning för Dam och Dji. Hade dom varit kvar så hade för eller senare Dam tagit sig ut ur buren vilket skulle vara katastrof. Han skulle gå till attack och sedan bli skjuten.

När man ser tänderna på en gibbon förstår man att dom inte är att leka med

Jag tittar på munken Pralek som har skött aporna i 6 år. Han ser lite vemodig ut men han vill apornas bästa. Dam höll på att kosta honom livet efter ett rejält bett i handleden för några år sedan.

Jag ska erbjuda Pralek att följa med mig till projektet en dag och titta på Dam och Dji

Pralek tittar intresserat på vad Edvin gör


Dam kommer att sova 1,5 timmar

Kärleksfull återförening

Kärleksfull återförening

Alla skyndar in för att hälsa på gammel mormor

Jag har lovat för länge sedan att jag ska hjälpa några vänner att få träffa sin mormor och gammel mormor. Hon bor 300 km från mina vänner och hon är 85 år aldrig någonsin trodde hon att hon skulle få se sina släktingar innan det var dags att lämna in.
Gammel mormor
Jag hyrde en bil en pickup, sex personer inne i bilen och nio på flaket. Nu hade vi lite otur för det började spöregna jag stannade bilen och helt plötsligt är vi 15 personer inne i bilen. Fråga mig inte hur det gick till men det fungerade


Gammel mormor grät glädje tårar hon hade drömt om att detta skulle hända och nu var hon så lycklig.
 
Här finns även dom charmiga kaninöron kossorna
Risfält runt huset
Vilken liten go gumma

Barberaren


I dag ska jag till min favorit barberaren. Det kostar 50 thb då blir det rakning både på huvudet och hakan sedan ger han lite axel massage.

Man kan tryggt luta sig tillbaka när barberaren börjar inte en massa näsvisa frågor.

Sen blir det ett skönt bad

Karenfolket en utsatt folkgrupp

Vänd andra kinden till

Många har tvingats till Thailand som flyktingar undan millitär regimen. Jag ska nu berätta om en kille från Karenfolket vi kan kalla honom för Lek.


Lek är 15 år hans föräldrar flydde till Thailand för snart 20 år sedan innan Lek ens var på tänkt. Mamma och pappa har 5 barn Lek är näst yngst. Pappa var en mycket omtyckt man och jobbade och slet för att familjen skulle ha det bra. Han var mycket respekterad av övriga från karenfolket.


Nu gick det bra för Lek och hans familj dom var fortfarande fattiga men pappa jobbade så han kunde köpa lite mark och sedan bygga ett hus. Alla var glada och älskade pappa.


Men lyckan skulle snart vända och pappa som jobbade med besprutningar på olika plantage. Drog i sig olika gifter varje dag, han blev sjukare och sjukare för att till slut ligga orörlig i sin säng. Familjen som älskade pappa gjorde allt för att han skulle bli bra igen, kosta vad det kosta ville. Dom gick till olika doktorer, medicinmän, och andra förstå sig påare.


Alla lovade att pappa skulle bli bra om dom bara köpte just deras mediciner till pappa. Familjen  trodde att allt skulle bli som vanligt igen bara pappa blev frisk. Så familjen sålde hus, mark och allt av värde och köpte mediciner


Naturligtvis var det inga mediciner som skulle hjälpa då pappa redan var dödsdömd, lagom när allt var sålt och alla pengarna var slut dog pappa.


Mamma som blev änka med 5 barn endast 34 år gammal Lek 6 år. Nu blev det tufft för familjen mamma hade ju inga pengar så att barnen skulle kunna gå i skolan och inte någonstans att bo. Några släktingar lånade ut ett litet skjul till familjen.


Här levde mamma och barn under otroligt fattiga förhållanden. Efter några år hjälpte några munkar  till så att barnen skulle kunna gå i en enklare skola.


Lek tyckte att det här med skola var jätteroligt och var väldigt duktig.  Snart var det dags att börja högstadiet, då dyker nästa problem upp mamma har inga pengar till högstadiet.


Nu har jag lärt känna Lek och ser att han är duktig. Jag bestämmer mig för att betala Leks skola. Vi väljer en kristen skola som är känd för att vara väldigt bra det kostar lite mer än den vanliga skolan. Men här är lärarna duktiga och kan  lära ut engelska


En dag kommer en släkting till mamma och lämnar ett papper på en liten bit mark som pappa har lånat ut för många år sedan. Mamma blir överlycklig, nu kan hon drömma om att  bygga ett litet hus i framtiden. Drömmen varar inte så länge, en dag kommer en Thailändare och säger att han vill köpa markbiten.


Mamma vill inte sälja det sista som finns kvar efter pappa. Thailändaren låter sig inte avspisas utan han trycker 5000 thb i handen på mamma och säger att hon ska få 25 000 thb senare. Hon är Karen och kan förstås inte göra något åt saken och inte får hon några mer pengar av honom.


Jag följer med Lek första skoldagen vi ska betala årsavgiften köpa skoluniform,gympakläder och böcker.

Gissa om han strålar av lycka. Lek är även duktig på Thaiboxning och ska börja på en träningscamp ganska nära skolan. Thaiboxningen är krävande och dom tränar 3 timmar efter varje skoldag.


Jag pratar med Lek och säger att det är viktigt att han är duktig och skötsam i skolan för jag har lagt ut mycket pengar på det här, han lovar att han ska göra sitt bästa.


Det går 3-4 månader och Lek slutar med Thaiboxningen. Jag förstår inte varför??? Han säger att det är väldigt hårt och att det gör ont. Jag förstår fortfarande inte??? Det är klart att det gör ont men vill man bli något måste man kämpa och han är duktig.


Jag pressar inte utan han slutar. Efter ytterligare några veckor vill Lek sluta skolan. Jag förstår inte varför??? Han vill bli fiskare säger han.


Nu är det något som inte stämmer. Jag pratar med Lek han berättar att det har varit systematisk mobbning och misshandel mot honom varje dag från början eftersom han är från Karenfolket och inte är thai.

Thaiboxningen slutade han med för att varje dag när han skulle gå till träningen var det alltid ett gäng  som slog, sparkade, kastade sten, pinnar på honom.


I skolan har det gått så långt att dom slår honom och alltid är det ca 10 st. Till och med ett tjej gäng terroriserar och sliter sönder hans böcker.


Glädjen som jag såg i hans ögon den första dagen vi gick till skolan finns inte längre. Jag frågar varför slår du inte tillbaka skit samma att det är 10 st sikta in dig på den värsta och se till att det gör djävligt ont på honom varje gång dom bråkar.


Lek säger att han har lovat mig att vara skötsam i skolan. Han har lärt sig tio guds budord utan till, som dom lär ut i den här kristna skolan. VÄND ANDRA KINDEN TILL.


Jag säger till Lek att det här ordnar vi jag följer med nästa dag till skolan och jag ska prata med lärarna och  killen som leder mobbningen och misshandeln.


Lek ser skeptiskt på mig. Nästa dag kommer vi till skolan jag pratar först med läraren och förklarar läget. Hon är mycket förstående jag ber att få prata med killen som leder mobbningen då kommer en lite högre lärare och säger att man inte kan stå och prata om sådant här och dom kommer inte att tala om vilka som slår Lek för det är bara lärarna som kan prata med elever inga andra får blandas in.


Dom ska prata med berörda elever och sedan ringa mig. Jag får absolut inte se eller träffa några elever.


Jag försöker med att många gånger kan det vara bra att fejsa problemet. Gör man det tillräckligt många gånger och lärare,föräldrar är med så blir det jobbigt för den eleven som mobbar.

Nej skriker läraren det här är en lärarsak och ska skötas i skolan inget annat. Jag frågar varför skyddar man förövarna och inte offren på en kristen skola, varför ser inte lärarna när 8-10 st ger sig på en person. Enligt Lek har det hänt flera gånger att lärare har vänt ryggen till när han har blivit slagen.


Jag lämnar Lek på skolan och får vänta på att lärarna ska lösa detta. Senare berättar Lek att killen som leder mobbningen hans föräldrar är goda vänner med läraren så det lär inte bli några förändringar.


Vänd andra kinden till.... hela dagen ekar orden i min skalle vänd andra kinden till....

MC olyckor vanligt


En kvinna som har kört omkull på grusväg

Man ska ta det lugnt i trafiken. Dom flesta olyckor som faranger (utlänningar)råkar ut för är att dom bromsar med handbromsen i kurvor med grus samt att många är ovana med MC.
Vill det sig riktigt illa så kan man landa på ansiktet.

Nu gick det bra för den här kvinnan inget brutet bara skrubbsår men det kan vara illa nog.

Burma demonstration i Huahin


I Huahin hölls demonstrationer för fred i Burma.

 

Peace for Burma Peace for Burma Peace for Burma!!!!!


Roger Thomsson rockstjärna för en kväll

Roger gifte sig med Kicki i september. Nu blev det en resa till Thailand kombinerad smekmånad och 50 års fest.


Roger och kicki har varit i Thailand många gånger och har mycket vänner och bekanta speciellt i Hua hin där festen utspelade sig.


Som ung drömde Roger alltid om att bli rockstjärna och få stå på scenen och sjunga. Nu blev det aldrig så andra jobb bla som slaktare och behandlingsassistent kom ivägen före  rock karriären.

  
Men På 50 års dagen skulle Roger få bli rockstjärna för en dag,. Roger sjöng karaoke hela natten och som han sjöng......inte ett öga var torrt. Vi hade inte hjärta att tala om för  Roger att han är totalt tondöv. Det skar sig rejält när han försökte gå upp en ton......Men vad gör väl det en kväll som denna. Roger strålade av lycka.......
  
 En lycklig 50 åring

RSS 2.0