Tävlings resultat

Rösta på bästa bild med motivering

Vinnare bild 15
!:a pris till Samajra
med motiveringen :
"Jag röstar på nummer 15 "vänner" som jag tycker speglar och framhäver det faktum att det inte finns gränser för kärlek. Ingenting bestämmer vad man kan och inte kan göra här i livet, det handlar om situationen i sig och det handlar om att göra det man mår bäst av. En apa kan älska en katt och en katt kan älska en apa. Bilden visar allt detta och mycket mer."
Först pris 500:- vandring i Burmas djungel samt länkning.
http://samajra.blogg.se/

2:a pris till Linda
Med motiveringen :
"jag röstar på sista bilden. nr 16. otroligt härlig ! jag tycker den var bäst för att fickan är så otroligt underbart söt, och att det visar att alla inte har det lika bra som här i sverige. och att hon verkar vara lika glad som oss fast att hon sitter i en balja/hink. därför tycker jag att den är den finaste bilden. alla bilder var underbara, men jag föll för den bilden."
2:a pris vandring i Burmas djungel samt länkning
http://essbys.blogg.se/

3:a pris till Caroline
Med motiveringen :
"jag röstar på bild nummer 3, för den är verkligen magisk på något sett. Allt passar så bra ihop, vattnet, båtarna, bakgrunden ALLT!"
3:a pris vandring i Burmas djungel samt länkning
http://littlemisssunshiiiine.blogg.se/
Stort grattis till alla pristagarna
Du kan se alla bilderna som var med i tävlingen på inlägget 2009-06-08
Al photos on this blog copyright ThaikalleElefanter


På väg till jobbet


Brädspel


Vem vinner??


Hundkojor


En del hundar har fina hus men det är inte så vanligt

Andra bor i en grop

Katter hittar alltid någonstans att bo
Al photos on this blog copyright thaikalle


Kök


Ett härligt lantkök


Vuxna gibbonapor inte att leka med


Såja grabben snart får du bo på ett värdigt ställe

En  vuxen gibbonapa kan göra stor skada på en människa med sina tänder,styrka och snabbhet.


Tujtuj


Tujtuj kom i vägen när jag vattnade blommorna


Gibbon hand


Så här vill vi inte se gibbonapor. Dji som apan heter finns numera på ett naturreservat.


Gibbonapor


Seagame
Många är intresserade av dessa små charmiga trädtroll och nu blir det en ny kategori här på bloggen så det blir lätt att hitta, kategorin heter självklart "Gibbonapor".

Det glädjer mig att det är så många som är intresserade och angagerade av gibbonapor, Jag tackar för alla fina mail som jag får. Jag försöker att svara alla även om det tar lite tid ibland.

Gibboner är smärt byggda djur, som lever i regnskogarnas träd och är utrustade med armar av en högst ovanlig längd. Fingrarna når till marken, även när djuret står fullkomligt upprätt. Dessa armar används på ett säreget sätt. För att komma fram genom skogen från träd till träd klättrar eller springer gibbonen inte som andra apor, utan den hänger i armarna, sätter kroppen i svängning, släpper därpå taget för att genom luften fara fram till nästa gren. När den däremot undantagsvis skall röra sig på marken, kan den gå upprätt, stödjande på hela fotsulan, utan att använda armarna, såsom de övriga aporna gör. Denna armarnas utomordentliga längd utvecklas först efter fosterlivet

Överensstämmelse mellan människann och gibbon även på senare fosterstadier är påfallande stor. Med människan och de andra människoartade aporna delar gibbonerna sådana viktiga karaktärer som moderkakans beskaffenhet, förekomsten av det maskformiga bihanget på blindtarmen, bröstkorgens form, frånvaron av yttre svans och annat

Gibboner lever i större eller mindre sällskap. De har blivit berömda för sin sonora röst. Det är mycket väl möjligt att återge deras ljud i notskrift. En gibbon iakttogs börja med grundtonen E och gick upp en full oktav i halva toner (wikpedia)

Gibbonapor som Seagame har faktiskt uteendet emot sig dom är så otroligt söta och det är många som vill ha dom som sitt lilla gosedjur.
Varför och hur kommer det sig att du hjälper gibbonapor? Det är nog den vanligaste frågan som jag får. Det började med att jag tog hand om Seagame som bode hemma hos mig i ca fyra månader innan jag placerade henne på ett naturreservat för att hon ska få en chans att återvända till naturen.

Efter det ville jag se vilda Gibbonapor här i Thailand men det var lättare sagt än gjort jag har inte lyckats att se några vilda gibbonapor i Thailand troligtvis är det för få nu. Jag begav mig in i Burmas orörda och otroligt vackra djungel, många vackra och sällsynta djur finns det här.

Att höra gibbonapornas fantastiska sång ute i djungeln är något enastående och svårt att beskriva det måste upplevas. Gibbonaporna sjunger för att visa var dom har sitt revir.

Seagame nyfiken på allt
Varje gibbonapa som är i fångenskap eller tillsammans med en människa har alla gått igenom samma tragiska öde. Mammorna skjuts och en hel gibbonfamilj splittras när mamman ligger död på marken är det bara för tjuvskytten att gå fram och ta ungen.

Seagame snabb och smidig
Att jag sedan bor på gränsen till Burma gör att jag ser mycket illegal handel med utrotningshotade djur som sker från Burma till Thailand. Mitt hjärta brinner lite extra för dom små trädtrollen och jag gör vad jag kan för att stoppa handeln.
Men det är oerhört svårt folket som bor i Burma och på den Thailändska sidan är fattiga och har inte många inkomstkällor. Jag pratar och informerar folket som bor på Thailänska sidan ibland känns det som att alla förstår och det går långa perioder utan att någon gibbonapa kommer över gränsen.

Men helt plötsligt är det igång igen och jag kommer på efterkälke  2-3 ungar säljs. Jag försöker spåra upp ungarna, ibland lyckas jag hitta dom. Då får jag börja om från början åka runt berätta vilka djur som är utrotningshotade, försöka hitta andra sätt för dom fattiga att tjäna pengar.
Al photos on this blog is copyright Thaikalle


 

 


RSS 2.0