Militären knackar på


Jag vaknar med ett ryck någon bankar på dörren. Tittar på klockan 22:30 ovanligt med besök den här tiden. När jag öppnar dörren står det en militär utanför. Han frågar om jag saknar min hund.

Det stämmer Lady har varit borta i två dygn. Det har varit Loy khratong och barnen i kvarteret har smällt smällare Lady är skotträdd och har varit borta sedan dess. Problemet när en hund sticker iväg är att de kommer in på andra hundars revir och blir iväg jagade till nästa revir också vidare. Jag ägnade en hel dag åt att leta efter Lady tydligen började folk prata och nu visste militären att Lady har sprungit över gränsen till Burma. Jag följer med militären till gränsstationen som är stängd för turister. Dom känner igen mig och låter mig passera men på egen risk förstås jag åker Mc: in och efter ca 2 km hittar jag Lady. Lady hoppar och studsar och är överlycklig.

Nu gäller det att ta sig tillbaka det är svart ute och vi ska igenom många hundars revir. Jag vet att vi kommer att bli attackerade men lady är stor och snabb när hon får upp farten är det inte många hundar som hinner med.Jag gasar på lady hänger efter och hon håller högt tempo. Framme vid gränsstationen tutar jag militären öppnar bommen nu attackerar fyra hundar Lady men vi ökar farten och snart är de långt efter oss. Nästa attack kommer efter någon Kilometer samma här vi gasar på lite extra Lady forsar fram vilket härligt löpsteg. Sista attacken kommer några hundra meter från huset här måste vi dämpa farten för att inte gå omkull och jag sjasar bort hundarna. Äntligen hemma Lady har sprungit 10 km i högsta hastighet nu väntar vatten och mat sedan ska vi sova. I morgon ska jag åka med en flaska whiskey till militären.
Al photos on this blog copyright Thaikalle


En olycklig apa


Han är liten rädd och sitter fast med en rejäl stålring runt halsen och just nu ser han ut som världens olyckligaste apa. Jag får en förfrågan om jag kan ta hand om honom.

Oj oj vad säger dom ögonen?
Al photos on this blog copyright Thaikalle


Margareta ska lära barnen Engelska


Margareta blir varmt mottagen av barnen i Tiger byn. Hon kommer att undervisa barnen i Engelska varje Söndag och det är förväntans fulla barn som möter upp och visar Margareta runt i byn. Barnen upprepar varje ord i kör som Margareta säger på Engelska. Jag önskar Margareta lycka till med sitt nya projekt.

När Margareta bjuder barnen på äpplen, vindruvor och appelsiner blir det förtjusta små jubel. Det är frukter som baren sällan eller aldrig har ätit (dom är för dyra).
Al photos on this blog is copyright Thaikalle


Lotta och Bosse Örjas Stockholm har träffat Marlee


Al photos on this blog copyright Thaikalle


Malte och Elisabeth Wigström Har träffat Marlee


Al photos on this blog copyright Thaikalle


Måndag och nytt bröllop


Nu är det Tim från England som äntligen gifter sig med sin Wa.

Tidigt tidig började det här bröllopet 7.39 Bosse Funkvist som inte låter någon tid gå till spillo värmer upp med en rejäl stavgångs promenad innan han anländer 7.38 till bröllopet. Strongt jobbat Bosse

Brudgummen Tim ska passera första guldporten
Al photos on this blog copyright Thaikalle

 


Hans och Louise Östmalm Umeå har träffat Marlee


Al photos on this blog copyright Thaikalle


Bröllopen duggar tätt


Den här månaden är bra om man vill gifta sig i söndags var vi på ett bröllop ute på landet. Ett Karenbröllop men många gamla vänner. De här enkla bröllopen föredrar jag. Det börjar tidigt på morgonen mat och whiskey samt lite öl och trevligt sällskap.

Några enkla maträtter med kalla Beer Chang och stämningen är på topp.

Extra roligt blir det när jag träffar min gode vän Nane. Nane brukar ta mig med in i Burmas djungel och jag imponers varje gång av hans styrka och uthållighet det är en vän med ett Tigerhjärta av guld.
Al photos on this blog copyright Thaikalle


Helle Lindsel, Helle Rasmussen, Ingelise Sörensen Köpenhamn har träffat Marlee


Al photos on this blog copyright Thaikalle


Gunnar och Suppanee Ahlsten har träffat Marlee


Al photos on this blog copyright Thaikalle


RSS 2.0