Fotbolls proffs från kamerun


Ndoumbe 22år och Josef 25år från Kamerun de är fotbollsspelare. Båda spelade i högsta divisionen i Kamerun. Som alla andra fotbollsspelare drömmer de om en proffs karriär. Dom fixar en agent som ordnar ett lag i Tunisien och sedan blir det spel i Irak agenten som tar betalt för spelarna sticker med pengarna och de blir kvar med en liten månadslön. Ndoumbe som är en duktig målgörare gör 16 mål på 22 matcher i Iraks högsta division.

En vän till killarna ringer från Thailand och erbjuder proffs spel i Prachuapkhirikan Ndoumbe och Josef köper varsin enkel biljett och åker till Thailand. När de träffar tränaren blir det kalla handen ”inga svarta spelare i mitt lag”. Nu är de utan lag utan pengar ibland stannar de till hos mig och tar en kaffe och vi brukar snacka lite fotboll. Killarna håller hög klass och de är mycket billiga finns det något svenskt lag som kan vara intresserade?

Här är en bild på Ndoumbe när han spelar i Irak.
Al photos on this blog copyright Thaikalle


Burma med Marlees bilder


Det här är en lite stad som heter Singkhon 30 km in på Burmas sida Under andra världskriget gick gränsen mellan Thailand och Burma här. Singkhon är Marlees födelse stad. Nu finns det nya Dansingkhon på den Thailändska sidan.

Tahintharyi är nästa stad. Här söker Marlee upp ett kontor och får papper på att hon är ogift.

Klockan är 0600 och Marlee har tagit en bild på den mycket viktiga bron som leder till staden Myeik. Bron är hårt bevakad på båda sidor. Tidigare har Karenarmen sprängt denna bro.

Vissa byar som Marlee passerar är Muslimska, Buddistiska och även Kristna.

Myeik är en storstad. Härifrån tar tjejerna inrikes flyg till Yangong.

Framme, templet i Yangong här bor munkens mamma hon är sjuk och kan inte gå utan vårdas här. Hon blir glad att åter se Marlee.

Munken som har hjälpt Marlee under alla dessa år, när hon har kämpat för sitt pass. Munken ansvarar för ett bygga av ett nytt tempel och Marlee lämnar över en donation till munken och templet. Marlee har även ett medskick från några som donerar lite pengar till templet. Jag vet inte om det är möjligt med det skulle vara en stor ära för oss om munken kunde närvara vid vårt bröllop.

Så här ser det nya templet ut just nu, observera den fina byggställningen i bambu. Inget för oss faranger att springa runt på.

Marlee har sin Karenklänning på sig.

Så här glade blir tjejerna när Marlee har fått sitt pass. 
Al photos on this blog copyright Thaikalle
 


Giftermålet blir i januari 2012


Tack alla blogg läsare. Vi gifter oss i januari 2012 datum vet vi inte ännu vi ska gå till en munk som ger oss rätta datumet. Det blir en stor fest och du som blogg läsare är givetvis bjuden.  Vi återkommer med exakt datum, tid samt plats.
Al photos on this blog copyright Thaikalle


Marlee på väg till festen


Marlee flyger till Bangkok. Jag har skickat en taxi som hämtar henne och taxin har order att köra hem Marlee direkt eftersom det är en överrasknings fest som väntar. I taxin ringer Marlee och berättar att hon måste hjälpa en tjej som flög med samma flyg från Burma. Marlee kör henne till ett hotell i Bangkok. Det är inte lätt att ha en tids plan med Marlee men det ska fungera om hon inte hittar någon mer på vägen som hon måste hjälpa. Äntligen framme Marlee sliter upp passet och hon spricker nästan av stolthet och lycka. Skynda dig att duscha jag är hungrig säger jag med vetskap om att festen redan har börjat. Tio minuter senare är vi på väg med Motorcykeln. Hon sitter bakpå och frågar varför jag inte var och mötte henne på flygplatsen har du inte saknat mig….jag hinner inte svara på den frågan innan vi svänger in till den nyöppnade musik baren . Här väntar ca 60-70 personer på att få fira Marlee. Det blev en fantastisk fest med mycket sång, dans och glädje. Vi fick många ryggdunkar och lyckosparkar under kvällen.  Jag tar tillfället i akt lånar mikrofonen går ner på knä och friar till Marlee vill du gifta dig med mig det blir tyst alla håller andan hon tänker någon minut………..svarte blir JA.

Olivia var den första som grattade Marlee
al photos on this blog copyright Thaikalle


Glädje besked från Marlee

Nu är det mycket positiva tongångar från Yangon Marlee har fått sitt pass och har även lyckats få visumstämpel. Marlee har varit heroisk i sin kamp att som flykting/stadslös aldrig ge upp trots att allt har sett nattsvart och omöjligt ut det har kostat, blod, svett, tårar och dollar.

Glädjen är just nu enorm för Marlee men hon måste vänta till tisdag då går hennes flyg till Bangkok. Jag kommer att ordna ett överraskningsparty till Marlee dels för att hon fyllde år häromdagen men framför allt för att hon har lyckats med bedriften att få sitt pass.
Du som känner för Marlee och har följt hennes äventyr är välkommen att överaska henne. Festen kommer att vara på Lotusvägen efter järnvägen på höger hand. En nyöppnad musik bar ”smal town worldbar” Dagen i ära blir det många olika trubadurer från hela Thailand som ska spela. Jag bjuder på  grillad mat och fri Chang så långt lagret räcker. Tisdag 8/3 18.30 är du välkommen. Bra om du kan maila
thaikalle1@gmail.com i fall du kommer eller lägg en kommentar här. Så jag vet hur många Chang jag ska köpa in.
Al photos on this blog copyright Thaikalle

 


Marlee kvar i Yangon


Äntligen ett pass, överlycklig springer Marlee till Thailändska ambassaden i Burma för att ansöka om visum till Thailand. Då dyker nästa problem upp. Dom vill se hennes Burmesiska husbok och se vad hon har för adress samt bankkonton i Burma innan hon kan beviljas visum. Marlee är ju inte skriven i Burma utan flydde till Thailand för över 20 år sedan. I Thailand har hon uppehållstillstånd och kan både arbeta och bo där. Men att få visum genom sitt pass går inte.

Efter flera dagars jobbande med Thai ambassaden kommer de fram till att det ska räcka att hon visar kopia på sitt gamla pass som har gått ut. Jag letar fram en gammal passkopia här i Thailand scannar och sänder till munken i templet som ger Marlee kopian. Nytt försök och avslag nu vill de ha det gamla passet i original. Problemet är att Marlee lämnade in det gamla passet i juni förra året för att få det nya. Det gäller alltså att få tillbaka det gamla passet som är inlämnat i juni förra året.


RSS 2.0