En dag på beachen


Favorit beachen

Ingen är för gammal för att bygga sandslott och sandgubbar på beachen. Här är framsidan

Baksidan på samma gubbe och hundtassar på tungan
Al photos on this blog copyright Thaikalle


Vattenbufflar


En flock vattenbufflar svalkar sig i vattnet
Al photos on this blog copyright Thaikalle


Makakerna älskar sina promenader


Micki och Tujtuj älskar när vi tar våra naturpromenader. Tujtuj är snabb och fångar fjärilar och äter små larver. Billi plockar små frukter och äter olika blad. Vi brukar ta långa promenader 2-3 timmar är inte ovanligt.

Marlee tror att hon kan klättra lika bra som Tujtuj.

Tujtuj hittar många saftiga blad att mumsa på.

Makakerna har hittat godsaker.

Micki väntar på mig och vill snart sitta på min axeln när det är hemfärd.
Al photos on this blog copyright Thaikalle


Gula barn


I dag hälsade vi på en flock Dusky Langurer.

Man kan ju fråga sig varför Ungarna föds knallgula och med vita ansikten väldigt olik sina föräldrar.

Den här blinkar till mig.

Dessa apor är väldigt lugna och snälla

Idag bjuder vi på ananas och vattenmelon.

En del är riktiga linslusar
Al photos on this blog copyright Thaikalle


Djungeln för farlig just nu.


Den här tiden på året brukar jag vandra i Burmas djungel. Jag åker till mina vänner i bergen men får snart veta att det har varit oroligt inne på Burmas sida flera personer har blivit skjutna mellan ögonen och de vet inte riktigt vem/vilka det är som skjuter. Kanske Karen armen eller Burmas arme. Hur som helst är det för farligt att ge sig på en djungel promenad nu. Då bjuder jag mina vänner till en nyöppnad musik bar de är först tveksamma för dom har knappt varit nedanför bergen. Jag står på mig och insisterar på att dom ska komma. Det är bara två bröder Dam och Nanne som vågar sig hit. Baren heter "Small world bar" här är det musik begåvade killar som älskar att spela, de driver denna bar. Just den här kvällen är Thailands svar på Bob Marley gästspelare och det är fullsatt. Jag har sett till att vi fått det bästa bordet så att mina vänner ska få en härlig musik upplevelse.Dam, Bob Marley (thai) Nanne

Efter en stund dyker det upp två fotbollsspelare från Kamerun mina vänner som aldrig har sett svarta människor tidigare blir chockade och frågar vad det är för något. Jag försöker förklara så gott jag kan att de är från Afrika och att de spelar fotboll. Jag ordnar så att de får hälsa på varandra och mina vänner bugar och bockar och tycker det är stort att få hälsa på dessa svarta män.

Under kvällen träffar dom även en äkta blondin för första gången i sitt liv. Här är det Mia som hälsar på Karen killarna från bergen.

Som grädden på moset får de även dansa med en äkta norrlänning Hasse Östmalm från Umeå. Behöver jag säga att vi hade en fantastisk kväll.

Dam och Nanne berättade för kompisarna i bergen vad de har varit med om denna kväll men de behöver bildbevis för att övertyga sina vänner.
Al photos on this blogg copyright Thaikalle


RSS 2.0