Gibbonapa bråkar med tigrar

Det är inte svårt att älska gibbonapor så snabba graciösa och inteligenta


Gibbonapor Thaikalle berättar i videoklippet

Aftonbladet gjorde en intervju på deras webb-tv om Gibbonapor med Thaikalle. Klicka på länken.
http://www.aftonbladet.se/svn/tv/flash/AbPlayer.swf?clipsrc=http://www.aftonbladet.se/resource/webbtv/article/13845194/player&autoStart=false&playerMode=portal&version=23&flash_id=player-13845194-1-17734&sound=80&embeded=true
Al photos on this blog copyright Thaikalle

Romantik

Al photo on this blog copyright Thaikalle

Blogglovin

Följ min blogg med Bloglovin

Charlottes kommentar

Kommentar från Charlotte.
""Kolmården är inte något ställe man överhuvudtaget skall besöka om man är djurvän.
Djuren har tagit från sitt rätta element, från det fria och satts i en park för att stressas av tittande, högljudda människor. Dessa djurparker som Kolmården tex är inte ett ställe som räddar djuren(som de själva säger), utan då är ett stort reservat utan besökande människor att föredra hundra gånger om!! Så bort med alla dessa djurparker som faktiskt bara är till för att tjäna pengar för människan! Och delfinarium ska man sannerligen inte heller stödja med sitt besök!
Jag kollade in denna blogg efter att ha sett den på Djurens Rätts sida på Facebook i hopp om att den var en djurvänlig sådan. Men nu undrar jag ju verkligen om det är en sann djurvän som skriver bloggen?? Bara en undran, inget illa menat! Kanske har du inte tänkt så långt o satt dig in i vad djurparker faktiskt gör med de vilda djuren?
Charlotte""
Jag fick en mycket bra och tankvärd kommentar av Charlotte som jag gärna vill lyfta fram. Jag håller med Charlotta att djurparker inte är någon bra eller naturlig plats för djur.

Jag har varit på flera Zoo och naturreservat runt om i världen och sett vidriga förhållanden för djur på vissa ställen. Jag är intresserad av djur och har alltid varit det, mitt första besök på kolmården som barn väckte mitt intresse för djur och jag kan idag göra en liten insats speciellt för Gibbonapor. Jag kan bara konstatera att Kolmården sköter om sina djur på ett mycket bättre sett än många andra parker runt om i världen. Att ta barn till kolmården ser jag inte som något problem, här får de chansen att upptäcka djur här informeras barnen också vilka djur som är utrotningshotade och varför. Det finns även många möjligheter att donera pengar till utrotningshotade djur på kolmården som vi givetvis gjorde vid vårt besök. Besöksfria naturreservat är att föredra men kostar pengar. Jag tycker bättre om att besöka naturreservat som jobbar aktivt med att försöka få tillbaka djuren i sitt rätta element. Jag är orolig för tigern som snart är utrotad och snart bara finns på djurparker här är det viktigt att parkerna samarbetar för att kunna placera ut lämpliga individer på naturreservat. Det är samtidigt svårt att endast se allt svart eller vit.

Djur fascinerar oss människor och vi bör kanske tänka till en eller två gånger varför vi besöker en djurpark. Ett besök på Kolmården behöver inte betyda att man inte är djurvän. Jag tackar Charlotte för hennes kommentar som fick mig att tänka ett steg längre
Al photos on this blog copyright ThaikalleSame same but different

En sak som skiljer sig på hundar från Sverige och Thailand. Kastar du en köttbit eller en annan godsak till en hund i Sverige försöker 99 av 100 hundar fånga godsaken i luften. Kastar du samma godsak till en hund i Thailand så landar 99 av 100 gånger godsaken i huvudet på den Thailändska hunden och sedan ner på marken för att sedan ätas upp. Prova själv så får du se. Vad beror detta på? Jag har en teori men vill höra andras först.
När man ser hundar som dessa då är man glad att det finns människor som Göran och Mia de jobbar ideelt med att förbättra livsvilkoren för hundarna i Thailand.
Al photos on this blog copyright Thaikalle

Tujtuj och Leo

När Tujtuj leker går det undan och det är inte alltid som jag får med hela henne på bild.
Al photos on this blog copyright Thaikalle

Tar Facebook död på alla bloggare...?

Nej men kanske är det ett komplement, Nu finns Thaikalle också på FB framförallt för att lägga ut bilder i fotoalbumen.
Sök på "Thaikalle Marli"på facebook.
Al photos on this blog copyright Thaikalle

Micki

Kenneth Styrmo Gävle är en riktig apälskare han hälsar på mina apor varje år. Micki är Kenneths favorit
Al photos on this blog copyright Thaikalle

Cancer

Hej Helena!

Skit och eländes sjukdomen är lömsk och opålitlig och lurar i vassen. Men går att bekämpa. Nu har jag läst igenom hela din blogg mycket gripande läsning. Jag förstår att du har startat en blogg, det är skönt att skriva av sig och en del saker är lättare att skriva om istället för att prata om, speciellt för folk som är utanför familjen. Du skriver väldigt bra och det är lätt läst rakt igenom (du har talang). Nu är det länge sedan vi träffades men vad jag minns så är du tjejen som alltid har ett skratt och leende på G. Nu är det mycket gråt och tårar men din härliga humor och positivt tänkande kommer att hjälpa dig genom den tuffa behandling som du snart ska genomgå, och du man får inte vackra ögon av att gråta men det gör inget för du har redan väldigt vackra ögon.

”Helena 46 år är mitt uppe i karriären två underbara barn lyckligt gift älskar att påta med sina pelargonier i trädgården. Plötsligt förändras allt när beskedet om livmoder CANCER är ett faktum ….Nu väntar en hård match”

Jag vill varmt rekommendera hennes blogg kanske kan du som också är drabbad få stöd i hennes ord kanske kan du som gått igenom samma sak ge Helena stöd. Var inte rätt för att kommentera i hennes blogg hon behöver all uppmuntran hon kan få ett litet ord kan betyda mycket. www.helenaper.blogspot.com

En av mina Orchideer som jag vill ge till Helena. www.helenaper.blogspot.com
Al photos on this blog copyright Thaikalle

Buddha

Det finns många vackra Buddhor här är några.

Buddha i Huahin

Buddha på Kho Samui

Buddha i Bangkok

Buddha i Bangkok

Buddha i Bangkok
Al photos on this blog copyright Thaikalle

RSS 2.0