Vi besöker tigerbyn

Oj vad tiden går nu är det två och ett halvt år sedan jag öppnade bloggen. Hade till och med glömt bort mina lösenord. Det blir spännande att se om jag kommer ihåg hur man lägger in bilder.

Vi besökte Tigerbyn för 2 veckor sedan. Kjelle har ju varit här tidigare och jagat ekorre med slangbella det gick väl så där men till sist kunde vi avnjuta ekorre med Chili.

Nu blev det ett kärt återbesök alla var glada och kom ihåg hur Kjelle misslyckades med slangbellan, till allas förtjusning. Kjelle och Karin har öppnat en simskola i Huay yang www.thailandbo.se för Thailändska barn. Fantastisk succé har simskolan varit och det finns ingen i Huay yang som inte gläds åt att se dessa barns tjoande, lekandes under och över ytan i Kjelle och Karins pool.

För de som inte vet det så tillhör byborna Karenfolket som flytt från Burma. En man från Korea köpte en liten markbit och lät dessa människor bygga hus och bosätta sig. Koreanen började undervisa byborna i kristendom och öppnade en kyrka för dem. Nu är halva byn kristna och den andra halvan är Buddhister. Alla accepterar varandra och lever i harmoni.

Eftersom dessa fattiga stackare inte hade någonstans att bo så var det givetvis lätt för dem att ta emot Koreanens erbjudande samt att konvertera till kristendomen. Det som den koreanska mannen erbjöd var ju långt bättre än det de tidigare stött på.

 Här hoppar killen i som inte kan simma och nedan livräddar Kjelle honom
 
Kjelle och Karin erbjöd en heldag för Tigerbyns barn i deras pool med glass och mat. Nu tror man ju att alla direkt jublar och vill åka dit. Men man får inte glömma att dessa människor alltid har varit utsatta och är rädda för att lämna byn och rädda för Thailändare som inte alla gånger är snälla mot Karenfolket. Efter lite övertalning från Malee (Wan) kom vi överens om att vi skulle göra ett försök. Vi har hållit det hemligt så att de skulle kunna besöka Huay yang i lugn och ro.

Spända och pirriga i magen var barnen, en kille var snabb och hoppade i poolen, antingen hade han glömt att han inte kunde simma eller så missbedömde han djupet i poolen 170cm, han sjönk.

Innan någon hinner reagera så är Kjelle snabb som en vessla dyker i och räddar killen, att han hade mobiltelefon och andra saker i fickorna fanns inte tid till att tänka på.

Efter några timmars simmande och plaskande så kommer glassbilen Kjelle bjuder barnen på valfria glassar. Man ser förtjusningen i barnens ögon när de får välja fritt bland glassarna de som vill får ta två.

Därefter går vi med 20 barn till Marli Garden och Wan bjuder barnen på mat en liten buffe. Därefter kommer glassbilen Kjelle bjuder på glass igen. Alla är nu mätta och belåtna och det är dags att åka hem till tigerbyn. Jag har 15 barn i min bil Kjelle tar resten i sin samt några vuxna.

När vi är framme ser vi hur glada och nöjda barnen är. Kjelle sa en gång några tänkvärda ord till mig ”när man kan göra någon glad så blir man själv ännu gladare” det stämmer och kanske fler skulle tänka likadant. Vi är inbjudna på deras julfest, då blir det mycket sång och musik samt julspel.

Al photo on this blog copyright Thaikalle
 

RSS 2.0