Leo får dropp och lurar döden den här gången


Leo kom hem i ett bedrövligt skick efter att ha varit borta i en vecka. Leo var mer död än levande när han med sina sista krafter lyckades släpa sig hem. Helt uttorkad och med svullna lymfkörtlar. Efter att jag frågat runt lite visade det sig att en granne hade sett Leo och tyckte att han såg risig ut.

Grannen har då gett Leo 2 st parascetamol (värktabletter) allt i välmening men okunskapen höll på att kosta Leo livet.
Normalt räcker en tablett för att ta död på en katt. Nu blev det ilfart till veterinären som konstaterade att Leo var förgiftad av paracetamol. Sprutor och dropp och sen är det bara att hålla tummarna. jag har åkt med Leo till veterinären 7 dar på raken och han har fått dropp varje dag. Han är bara skinn och ben men lever fortfarande och förhoppningsvis ska vi kunna mata upp honom så han blir starkare.

Ett antal sprutor blev det dom 2 första dagarna

Här kan man se hur svullen Leo är i ansiktet och halsen. Vi vet inte om Leo blir helt återställd eller om hans inre organ har skadats.
Al photos on this blog copyright Thaikalle


Kommentarer
Postat av: Lotta

Kan han vara ormbiten? Vi hade en katt en gång som kom hem svullen som attan i ansiktet och bara drack och sov i två dagar, vi misstänkte ormbett men han återhämtade sig snabbt. Det finns ju liiiite värre ormar i Thailand så kan det vara så tro?

2010-03-26 @ 08:21:05
Postat av: thaikalle

Veterinären var ganska säker på att Leo hade blivit förgiftad av Parascetamol utan att jag nämde det för honom.Tydligen inte helt ovanligt att thaiare försöker bota sina djur med tabletter för människor. Vilket är livs farligt för en katt, det finns risk för att levern är förstörd nu.

2010-03-26 @ 08:58:34
URL: http://thaikalle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0