Pass och visum


Lyckan var stor när Marlee fick sitt Burmesiska pass. Vi började planera en resa till Sverige något som Marlee har drömt om i många år. När vi har fyllt i alla papper som ska lämnas in till svenska ambassaden.  Blir plötsligt Marlee och hennes två systrar kallade till den Thailändska myndigheten.

Tjejerna får besked att de ska få Thailändskt medborgarskap. Stort jubel, Marlee kan inte tro att det är sant hennes familj och många andra bor i Dansingkon som flyktingar och det har de gjort i mer än 20 år nu. Marlee och hennes systrar är de första från Dansingkon som får Thailändskt medborgarskap. Vi får göra om hela visum ansökan och även ansöka om Thailändskt pass. Ända saken som oroar och det är att hon har varit i Burma och ansökt om visum från Burma till Thailand och sedan flugit från Yangon till Bangkok. Vilket innebär att hon är registrerad som turist i landet just nu. Marlee vill stämpla ut sig med det Burmesiska passet så att det inte ska äventyra det Thailändska passet (låter det krångligt?). Vi är lite villrådiga och diskuterar fram och tillbaka hur vi ska göra med det Burmesiska passet kan det ställa till problem? vi vet inte och Marlee vill inte ta upp detta med Thailändska myndigheten hon är rädd att det ska bli strul.

Vi bestämmer oss för att Marlee ska ta en taxi och åka till Kambodja för att stämpla ut sig. När Marlee kommer fram visar det sig att det inte går att stämpla ut sig i Kambodja och samtidigt försöka vara kvar i Thailand. Det var nära att hon fastnade i Kambodja. Nu vill Marlee flyga till Burma och sedan ta landvägen till Dansingkon.  Men vi beslutar oss för att stoppa det Burmesiska passet i byrålådan och låta det ligga där. Nu har vi ansökt och fått det Thailändska passet till Marlee. Det återstår bara att vi ska få visum till Sverige beviljat om allt fungerar enligt planerna ska Marlee kunna komma till Sverige 6 juli.

Al photos on this blog copyright Thaikalle


Kommentarer
Postat av: stugan5

Jag ber att få grattulera så mycket. Jag har följt eran berättelse med stora krokodiltårar nedför kinderna. Hoppas på en riktigt trevlig resa

MVH Sören

2011-06-20 @ 10:18:26
Postat av: Brittmari

Så underbart...stort grattis till Thailändska medborgarskapet! Jag hoppas att visumet kommer fort så ni kan åka till Sverige som bestämt...hoppas även att vädret tar emot er på sin bästa sida, så du kan visa hur fint Sverige är. Kram på er båda från Örebro

2011-06-20 @ 11:23:59
Postat av: Britt-Marie Bergman Saengkhamchu

Först inget pass, inget pass och inget pass. Nu två pass! GRATTIS! Ha så trevligt i Sverige, naturligtvis får hon komma på visit!

2011-06-20 @ 12:01:43
URL: http://gingmalee.blogspot.com
Postat av: Lotta

Välkommen till Sverige Marlee!

2011-06-20 @ 16:51:15
Postat av: HANSJO

Med tanke på det Marlee gått igenom och åstadkommit i sin "pass-kamp" så känns visumet hit till Sverige som en enkel sak att ordna. Håller alla tummar och tår för att inget mer ska strula!

2011-06-20 @ 20:12:19
Postat av: Annika

Grattis, vilken pärs och vilka turer men till slut blev det en glädjens besked!

2011-06-26 @ 15:00:45
URL: http://annikathailand.blogg.se.blogg.se/
Postat av: Niclas Christensen

Grattis till er båda och all lycka ska ni ha önskar morbror och moster

2011-06-28 @ 23:41:04
Postat av: Josefine

Jag tycker att det är lite svårt att hitta en bra design till sin blogg - hur har du burit dig åt? Du har ju en riktigt snygg blogg!

2011-07-12 @ 12:59:52
URL: http://djurförsäkring.net
Postat av: Smsa Låna

Kul att du bloggar! Fortsätt så :D

2011-07-19 @ 00:36:39
URL: http://smsalåna.nu
Postat av: Emelie

Hej! Hittade alldeles just din blogg, blir hemskt rörd när jag läser om allt du skrivit.Googlade bara runt i hopp om att få en liten aning om hur allt går till också hittade jag din blogg. Min pojkvän är från Kawthaung, han bor och jobbar i Thailand och det var också där vi träffades för ett år sedan. Från att just ha kommit hem efter 3 månader har vi bestämt att jag ska hjälpa han ekonomiskt med sitt burmesiska pass så han kan komma hit till Sverige. Men vad är oddsen? är det möjligt att fixa passet på Burmesiska ambassaden i Bangkok eller måste han åka till Burma? Jättetackam för svar

2012-03-28 @ 21:39:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0