Fängelse i Thailand kan vara rena drömmen

Mamma Bai

Marlis mamma är en hårt jobbande kvinna från Burmas djungel. Ibland så jobbar hon på olika byggen i och runt Prachuapkhirikan. Arbetarna bor då på bygget i plåtskjul.
Marlis mamma som heter Bai hade köpt en Mc på avbetalning, efter 3 års slit och släp så var mc:n äntligen färdigbetald. En natt samma månad som mc:n var färdigbetald blev den stulen på bygget trots att den var låst. katastrof  mamma Bai ringer Marli och är förtvivlad gemensamt åker de till Prachuapkhirikan och gör en polisanmälan.

 

Jag säger till Marli att den Mc.n är det bara att glömma den kommer aldrig att komma tillbaka. Marli ligger vaken hela natten arg, besviken men fast besluten att hon ska lösa fallet med den stulna Mc:n. Nästa dag åker hon till bygget och börjar förhöra arbetarna och får då veta att det var två Burmeser på bygget som gick omkring bland motorcyklarna och de skulle tydligen vidare till en annan stad Pranburi.

 

Dagen efter tar Marli bilen på egenhand och beger sig till Pranburi men innan har hon placerat ut en spejare på Burmas sida som ska hålla koll och hon får napp spejaren ringer Marli han har sett mc:n på Burmas sida. Marli hämtar mamma de åker till Dansingkhon Marli kopplar in Thailändska militären som följer med in till Burmas militär där de förklarar vad som hänt. Mc:n står parkerad utanför en liten butik och Burmas militär avvaktar, det kommer två män och ska åka iväg med mc:n då slår de till männen grips och förs till häktet. Marli och mamma Bai är med när männen förhörs. De båda männen nekar först, men efter ca 10min förhör med Burmas militär så har de erkänt (det ska påpekas att militären inte har samma förhörs metoder som Svensk polis). När jag säger att fängelse i Thailand kan vara rena drömmen beror det givetvis på vad man jämför med. Marli fick se när männen fördes in i sina burar och det är hundburar 1x1m som de får sitta i. Burarna står dessutom i ko skit.

Marli fick betala 5000bath till Burmas militär som tack för hjälpen vad som händer med männen vet vi inte och vill inte tänka på det.
Al photo on this blog copyright Thaikalle

 

 

Kommentarer
Postat av: Måd

En helt otrolig historia du berättar om hur Marli lyckades ringa in tjuvarna.Hon är verkligen handlingskraftig.
Hur långt fängelsestraff tror du de fick?

Svar: Jag har inte en aning om det. Men varje dag är säkert ett helvete.
Thaikalle

2013-05-02 @ 06:13:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0