Gibbonapornas tragiska öden

                                           thaikalleGibbon unge
Nu hittad vi åter igen, en ny fångad Gibbon unge och det är alltid samma tragiska historia bakom varje gibbonapa som hamnar i fångenskap.

Mamman skjuts och ramlar ner på marken ungen följer med ner och sen är det bara att plocka ungen. Det sker på Burmas sida sen kommer Burmeserna till gränsmarknader där säljer dom gibbonungarna till fattiga människor som i sin tur hoppas att dom kan sälja apan till rika Bangkokbor.

Vad gör man åt problemet?? Jag och Marlee har tagit han om flera av dessa gibbonapor. Men det bästa har varit upplysning. Vi har åkt runt i dom här trakterna och upplyst dom som håller på med denna handel. Man måste också veta att dessa människor är oerhört fattiga så man får ta det på rätt sätt.

Gibbonapan är utrotnings hotad och det är dryga böter på att ha dom i fångenskap. GibbonapaVi har fått människorna vid den här gränsstationen/ marknaden att helt sluta med denna handel.

Kommentarer
Postat av: katerina

det där hade inte jag någon aning om, fyfan vad hemskt att mammorna skjuts för att man ska ta ungen. Stackars, stackars djur! Tur att det finns människor som du och Marlee som gör skillnad.

2009-02-16 @ 12:26:26
URL: http://mademoiselles.blogg.se/
Postat av: Jensa

Underbart söta apor ;)



Bra jobbat! Hade önskat att man kunde bidra på något sätt för att hjälpa dessa apors öde. Frågan är bara hur?



Igen, bra jobbat. Blir glad av se när människor bryr sig om djur som far illa1

TACK!

2009-02-16 @ 16:43:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0