Varan jakt

Hallå vad har du hittat?

En liten varan dom här små rackarna kan bli upp mot 2 meter långa. Jag studerar detta vackra exemplar som är ganska bitsk av sig sedan får han återvända till naturen.

Varaner är snabba men Dam är snabbare att den lilla ödlan försöker fly upp i en palm hindrar inte Dam från att fånga den. Dam är en fantastisk jägare och kan spåra alla djur i djungeln.
Al photos on this blog copyright Thaikalle

Pass och visum


Lyckan var stor när Marlee fick sitt Burmesiska pass. Vi började planera en resa till Sverige något som Marlee har drömt om i många år. När vi har fyllt i alla papper som ska lämnas in till svenska ambassaden.  Blir plötsligt Marlee och hennes två systrar kallade till den Thailändska myndigheten.

Tjejerna får besked att de ska få Thailändskt medborgarskap. Stort jubel, Marlee kan inte tro att det är sant hennes familj och många andra bor i Dansingkon som flyktingar och det har de gjort i mer än 20 år nu. Marlee och hennes systrar är de första från Dansingkon som får Thailändskt medborgarskap. Vi får göra om hela visum ansökan och även ansöka om Thailändskt pass. Ända saken som oroar och det är att hon har varit i Burma och ansökt om visum från Burma till Thailand och sedan flugit från Yangon till Bangkok. Vilket innebär att hon är registrerad som turist i landet just nu. Marlee vill stämpla ut sig med det Burmesiska passet så att det inte ska äventyra det Thailändska passet (låter det krångligt?). Vi är lite villrådiga och diskuterar fram och tillbaka hur vi ska göra med det Burmesiska passet kan det ställa till problem? vi vet inte och Marlee vill inte ta upp detta med Thailändska myndigheten hon är rädd att det ska bli strul.

Vi bestämmer oss för att Marlee ska ta en taxi och åka till Kambodja för att stämpla ut sig. När Marlee kommer fram visar det sig att det inte går att stämpla ut sig i Kambodja och samtidigt försöka vara kvar i Thailand. Det var nära att hon fastnade i Kambodja. Nu vill Marlee flyga till Burma och sedan ta landvägen till Dansingkon.  Men vi beslutar oss för att stoppa det Burmesiska passet i byrålådan och låta det ligga där. Nu har vi ansökt och fått det Thailändska passet till Marlee. Det återstår bara att vi ska få visum till Sverige beviljat om allt fungerar enligt planerna ska Marlee kunna komma till Sverige 6 juli.

Al photos on this blog copyright Thaikalle


RSS 2.0