Bröllop på beachen


På väg till ceremonin
Peter och Maria som aldrig tidigare varit i Thailand gifte sig och firade smekmånad på samma gång. Paret ville ha ett annorlunda bröllop på beachen med munkar och hela baletten, thaistyle utan att släkten hemma fick veta något.

Paret planerade att åka till Thailand och gifta sig men visste inte riktigt hur de skulle gå tillväga. Nu hade Peter och Maria tur som träffade Marlee. Marlee tog hand om allt det praktiska inför ceremonin. Först tog Marlee med sig paret till skräddaren, Maria som är en underbart vacker kvinna hade inga problem att hitta en fin klänning allt klär en skönhet. Då var det värre med Peter som envisades med att han skulle gifta sig i sina vanliga kortbyxor.

-         Peter du kan väl inte stå där med dina vanliga kortbrallor när Maria ser ut som en prinsessa.
-         Suck suck…pust stön…

Peter går motvilligt med på att sy upp en kostym, till allas förvåning så ser han faktiskt riktigt stilig ut.

Brudparet gör entre
Svensexan och möhippan hade vi två dagar innan bröllopet och det var nog tur det. Det är en hel del bestyr när det är ett thaibröllop. Det ska vara nio munkar tiden är viktig 9.39 startar allt.

Nio munkar ska det vara
Några riktigt gamla äkta par ska vara med och välsigna bröllopet

Här har vi ett gammalt äkta par som ska sprida sin lycka vidare, helst ska dom sova i brudparet säng natten innan bröllopet. Men Peter ville inte ha någon annan än sin Maria i sängen.
Peter och Maria fick sitt drömbröllop barfota på stranden i vattnet är det ca 32 grader, en härlig kontrast för just nu är det – 22 grader hemma i Sverige.

Det spexas en del under bröllopet och det fick Peter fick erfara. Thailändarna snor nämligen brudgummens skor om dom får chansen. Sedan måste han köpa tillbaka skorna. När Peter blev av med sina skor försökta han köpa tillbaka skorna för 50 Bath. Då skrattade Thailändarna och kallade Peter för Farang kinjå (vilket betyder snål utläning). Gästerna tyckte synd om Peter som inte känner till alla thai seder och vi skramlade i hop 500 bath så han kunde köpa tillbaka sina skor.

Efter att munkarna har välsignat bröllopet bjuder brudparet munkarna på mat

Peter är djupt koncentrerad när han ska tända rökelser, Maria hjälper  till så att han inte skakar på handen.

En tråd läggs runt parets huvud

Nu stänker alla munkarna vatten på brudparet

Brudparet målas i pannan

Marlee ordnade hela bröllopet

En fantastisk dag med mycket glädje och skratt

Bröllopskyssen
Al photos on this blog copyright Thaikalle


Kommentarer
Postat av: kjell

urtjusigt

2010-01-17 @ 23:51:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0