Oj vad tiden går och vad sällan Thaikalle uppdaterar sin blogg....


Marli kämpade med restaurangens färdigställande vi trodde att vi skulle kunna anlita lokala arbetare för att färdigställa allt men det visade sig vara nästan omöjligt att anställa byggarbetare från byn så Marli fick hämta arbetare från Dansingkhon.

Precis som när vi gifte oss fick munkarna bestämma datum för öppnandet.  27/12 2012 blev öppnings datumet. Vi vågade inte annonsera om restaurangens öppnande utan vi ville smyga igång. Första dagen var lugn sedan brakade det till och under 14 dagar kom det ca 50 personer varje kväll under loppet av 30-40 min. Personalen sattes på hårda prov och det blev några fel beställningar några blev bort glömda och vissa fick vänta på maten.

Tänk att de alldra flesta har förståelse för att de får vänta lite extra när restaurangen fullkomligt invaderades på några minuter och vi är oerfarna. Något som var nytt för mig och fascinerande var de människorna som blev upprörda, arga och otrevliga visst blev det fel ibland och vi försöker kompensera de som var missnöjda men en del vill inte bli kompenserade de vill förbli missnöjda. Alltid får man lära sig något nytt.

Personalen tänkte vi ta från Huay yang men det visade sig vara väldigt svårt. Vi anställde en kock från byn som sa upp sig tre gånger på en vecka. Serverings personal kom första dagen var borta tre dagar jobbade två osv. Jag måste fatta beslut ta bort de som säger upp sig hela tiden samt de som kommer varannan dag. Marli åker till Dansingkhon och hämtar folk som vill jobba de som fortfarande finns kvar från byn sticker då från restaurangen för de vägrar att jobba med utbölingar från Dansingkhon. Men nu fungerar i varje fall personalen de jobbar och sliter fantastiskt. När säsongen är över (kanske 1/4 ska jag hitta på något roligt för personalen som ställer upp så bra).
 

Snart lärde vi oss att ha några rätter som man kan göra klart på 5 min då finns det alltid ett alternativ för de som inte vill vänta. På onsdagar ordnar vi Dans kvällar med liveband från Huahin buffé  299bath succé 100 personer kom.

Sedan körde vi en marknadsförings grej så att alla skulle hitta till Marli garden Buffe 99bath barn under 12 år gratis livemusik. OJ oj då sålde vi drygt 160 biljetter och en massa barn.

Barnhörnan är populär
Lördagar sänder vi V75 live och det är populärt. Det händer en del inne i Burma just nu och det ska jag skriva om snart. Välkommen tillbaka till bloggen som har haft semester.
Al Photos on this blog copyright Thaikalle

Kommentarer
Postat av: Brittmari

:) Välkommen tillbaka själv, från "semestern" !

Jösses, vilket slit ni har haft, hoppas att det lugnar ner sig när alla blivit varma i kläderna.

Det ser superfint ut och kul upplägg för olika åldersgrupper....barnhörna och så dans och liveband :)

Kram till er båda!

Svar: Tack BM
Thaikalle

2013-03-01 @ 15:26:11
Postat av: natalie

det är tyvärr så i restaurangbranchen, det har iallafall inget med er att göra, ibland blir det fel även efter flera års arbete. det är bara att gå vidare och säga 'vad tråkigt då' (och sen kan gå ut till köket och svära lite med personalen över de jobbiga kunderna ;) )

2013-03-05 @ 12:26:00
Postat av: Titti

Bättre sent än aldrig!
Kul att höra hur ni har det....tänk att vintersäsongen snart är över.
Vi längtar åter förstås.....till Huay Yang o lilla huset.
Att göra alla nöjda är nog omöjligt....en del vill inte vara nöjda....de har jag stött på mer än en gång i mitt arbetsliv.
Jag tycker ni gör ett bra jobb på Marli Garden.
Många hälsningar från Elisabet o Jeff till dig och Wan och personalen.
Vov vov till Lady!

Svar: Tack Titti
Thaikalle

2013-03-08 @ 10:31:27
URL: http://www.thelifeofmollytitti.blogspot.se/
Postat av: becka

Vad kul att ni har kommi igång, skulle jag någon gång resa till thailand skulle jag direkt komma till er :) all lycka till er och roligt att ni har så mycket folk. Synd på personalen men hoppas det går bra för er nu!

2013-03-25 @ 15:01:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0